Ukrajinska vojska ubila ruskog komandanta Bezborodova

Ukrajinska vojska ubila ruskog komandanta Bezborodova

Major Dmitrij Bezborodov, komandant bataljona ruske Nacionalne garde iz Saratovske oblasti, poginuo je u Ukrajini 12. marta.

Tokom operacije u Ukrajini, stanovnik Saratovske oblasti Dmitrij Bezborodov poginuo je štiteći civile.
Reči saučešća rodbini vojnika izrazio je načelnik okruga Balakovo Sergej Gračev.
„Dragi Balakovci! Tokom specijalne operacije u Ukrajini poginuo je naš zemljak Dmitrij Valerijevič Bezborodov. Rođen je 02.08.1987. Komandant operativnog bataljona trupa Narodne garde herojski je branio civilno stanovništvo.
Teško mi je da nađem reči … Izražavam najdublje saučešće Dmitrijevim roditeljima i njegovoj porodici! Iza sebe je ostavio ženu i dete. Ispraćaj i sahrana sa vojnikom biće održani sledeće nedelje. Sa svoje strane, spreman sam da pružim neophodnu pomoć“, napisao je zvaničnik na mreži.
Prema lokalnom onlajn izdanju Sut, Dmitrij Bezborodov je sin Valerija Bezborodova, poznatog trenera boksa u Olimpijskoj sportskoj školi u Balakovu.
„Dima je od detinjstva uvek bio mirno dete, čak, moglo bi se reći, stidljivo. Uvek sam razmišljao unapred o svojim postupcima. Završio vojnu akademiju u Moskvi. Tokom leta je raspoređen u jedinicu u Nižnjem Novgorodu. Poslednji put sam došao kod roditelja ove Nove godine, zajedno smo proslavili praznik. U Ukrajinu sam došao od samog početka specijalne operacije “, rekli su novinarima Dmitrijevi prijatelji iz detinjstva.