Uhapšeno još šest pripadnika kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića

Uhapšeno još šest pripadnika kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića

Uhapšeno je još šest pripadnika organizovane kriminalne grupe čije su vođe, kako se sumnja, Veljko Belivuk i Marko Miljković, saopštio je MUP.

Uhapšeni su S. M. (1981), A. D. (1997), M. L. S. (2000), M. S. (1999), V. Đ. (2002) i A. S. (1999) zbog postojanja osnova sumnje da su kao članovi organizovane kriminalne grupe izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i otmica.

Pretresom stanova osumnjičenih zaplenjeni su dva pištolja, vazdušna puška, oko 600 metaka, manja količina narkotika, kao i više mobilnih telefona, kompjuteri i novac.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Akcija su koordinirali pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Policijske uprave za grad Beograd, Bezbednosno-informativne agencije i Tužilaštva za organizovani kriminal.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, borba protiv mafije naređena od predsednika Aleksandra Vučića se nastavlja, a ako je juče i najavio ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.