Ugašen požar u fabrici „Sloboda“

Ugašen požar u fabrici „Sloboda“

U Čačku je noć protekla bez novih detonacija i incidenata, nakon što se sinoć dogodila snažna eksplozija u fabrici „Sloboda“, u kojoj je lakše povređeno troje radnika. Požar u fabrici je ugašen, a 350 građana iz obližnjeg naselja je evakuisano. Neki od njih su se vratili u svoje domove. Bespilotne letelice nadletale su krug fabrike. Ulazak stručnih ekipa na teren tek 24 sati nakom poslednje detonacije.

Požar u čačanskoj fabrici „Sloboda“ je ugašen, nakon sinoćnje snažne eksplozije. Izvršena su dva izviđanja od strane vatrogasne jedinice kompanije „Sloboda“ i od Sektora za vanredne situacije.

U magacinskom prostoru fabrike „Sloboda“ u Čačku sinoć oko 20 časova došlo je do eksplozije. Tom prilikom lakše su povređena tri radnika, uglavnom su to sitne posekotine najverovatnije usled pucanja stakla.

Evakuisano je ukupno 350 građana koji žive u obližnjim naseljima. U hotele je smešteno 11 porodica, odnosno tridesetak građana, među kojima je i sedmoro dece.

Grad je organizovao punkt za prihvat stanovnika koji su izrazili potrebu za evakuacijom, a nemaju drugi smeštaj kod rođaka ili prijatelja. Gradonačelnik ističe da su svi hotelski kapaciteti rezervisani.

Na licu mesta nalaze se sve nadležne službe. Ulazak stručnih ekipa na teren omogućava se tek 24 sati nakom poslednje detonacije.