U prisustvu Aleksandra Vučića otvoren „Biznis Hab“ u Dubaiju za hiljadu srpskh firmi

U prisustvu Aleksandra Vučića otvoren „Biznis Hab“ u Dubaiju za hiljadu srpskh firmi

Srpski poslovni hab otvoren je danas u Dubajiu, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež je rekao da će tu u narednih šest meseci više od 1.000 velikih i malih firmi iz Srbije imati sastanke sa predstavnicima kompanije iz celog sveta.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio je danas da se Evropa i svet nalaze pred krizom nesagledivih posledica, koja je, kada je reč o privredi, teža od korone, a to je energetska kriza.

Vučić je, na otvaranju biznis haba Srbije u Dubaiju, rekao da u svetu svi trenutno o tome ćute. „Najveći problem, veći od korone, za privrednike, za celu Evropu i svet počinje da predstavlja energetska kriza, koja je najveća u poslednje tri decenije i to sa nesagledivim posledicama. Sada se vidi da smo bili u pravu. S ponosom mogu da kažem da smo pustili gas kroz Srbiju“,naveo je on.

Srpski poslovni hab je otvoren u okviru održavanja najveće Svetske izložbe EKSPO 2020. u Dubajiu. Predsednik industrijskog parka Dubaji saut uručio je sertifikat o otvaranju srpskog poslovnog haba Marku Čadežu, koji je zahvalio prijateljima iz UAE i istakao da je taj prostor za privrednike iz Srbije otvoren zahvaljujući državničkim vezama Vučića.