U izraelskom vazdušnom napadu na severoistoku Libana povređeno je troje

U izraelskom vazdušnom napadu na severoistoku Libana povređeno je troje

U izraelskom vazdušnom napadu duboko u severoistočnom Libanu u nedelju rano ujutru ranjene su najmanje tri osobe, rekao je lokalni zvaničnik.

Vazdušni napad u blizini grada Baalbeka, uporišta libanske militantne grupe Hezbolah, bio je poslednji koji je pogodio tu oblast poslednjih nedelja.

Do napada je došlo nekoliko minuta posle ponoći i ranjeno je troje ljudi prema Baalbekovom gradonačelniku, Bačiru Khodru, koji je objavio vest na X.

Nije odmah bilo jasno šta je pogođeno. Udar je usledio nekoliko sati nakon što je Hezbolah saopštio da je upotrebio dve bespilotne letelice koje su nosile eksploziv za napad na izraelski odbrambeni sistem od raketa Gvozdena kupola u severnom izraelskom gradu Kfar Blum.

Izraelska vojska je saopštila da su ratni avioni napali radionicu koju Hezbolah koristi za vojne aktivnosti. Dodaje se da je nakon udara oko 50 raketa ispaljeno iz Libana prema Izraelu, navodeći da su neke oborene, a da su druge pale na otvorenim područjima.

U par izraelskih vazdušnih napada 12. marta u blizini Balbeka poginule su najmanje dve osobe i ranjeno 20, što je označilo nastavak eskalacije između Izraela i Hezbolaha zbog rata koji Izrael vodi sa militantima Hamasa u Gazi.

Od početka rata između Izraela i Hamasa 7. oktobra, Hezbolah izvodi napade na izraelske vojne položaje duž granice. Izrael je od tada izveo desetine vazdušnih napada, uglavnom duž granice. Ali od kraja februara oblast Baalbeka je napadnuta najmanje tri puta.