Sutra počinje muzički festival EXIT

Sutra počinje muzički festival EXIT

Kapije EXIT festivala otvaraju se sutra u 19 časova, a očekuje se da kroz njih u četiri dana prođe više od 200.000 ljudi, saopštili su organizatori.

U saopštenju se podseća da su četvorodnevne ulaznice rasprodate, a da su u prodaji i dalje jednodnevne ulaznice, dok je za sve goste van Novog Sada ostavljen odgovarajući kontingent na festivalskim kapijama.

Četvorodnevne ulaznice potrebno je zameniti za festivalske narukvice, na tri zamenska mesta – na Pozorišnom trgu u Novom Sadu, kampu na Štrandu (od utorka do četvrtka od 12 do 22) i na Petrovaradinskoj tvrđavi, gde je ulaznice moguće zameniti i u subotu i nedelju, od 10 do 3.

„Festivalska narukvica se stavlja na levu ruku, važi za jednog posetioca i omogućava jedan ulazak svakog festivalskog dana u periodu od 19 do 3 posle ponoći. Festivalsku narukvicu nije dozvoljeno skidati za vreme festivala“, navodi se u saopštenju.

Kapije EXIT-a otvaraju se svakog dana u 19, a zatvaraju se u 3, nakog čega neće biti moguće ući na Tvrđavu, a zbog očekivanih ogromnih gužvi na festivalu, EXIT apeluje na posetioce da dođu ranije.

U toku večeri moguće je ući samo jednom, a posetioci su dužni sa sobom uvek imaju neki od ličnih dokumenata. Pored festivalskog obezbeđenja, ulaze kontroliše i policija, kako bi se izbeglo unošenje zabranjenih predmeta i supstanci na festival.

Na Petrovaradinskoj tvrđavi će tokom festivala biti postavljeni bilbordi sa preciznom mapom festivala i svih bina, info pultova, hitne pomoći, a flajere sa mapom festivala i satnicama posetioci mogu pronaći i na info pultovima, kao i kod promotera.

EXIT-ov kamp i ove godine će od 5. do 12. jula biti smešten na Štrandu, a recepcija će raditi tokom celog dana i noći sve do 12. jula.

U saopštenju se podseća da je Srbija voz uveo posebne linije na relaciji Beograd – Novi Sad tokom festivala, kao i da će svi vozovi stajati na železničkoj stanici Petrovaradin, u neposrednoj blizini Tvrđave, dok su karte za dodatne linije dostupne putem mobilne aplikacije ili veb sajta Srbija voza uz popust od pet odsto, kao i na blagajnama i kartomatima.

Ističe se da je kartica za plaćanje zvanično i jedino sredstvo za plaćanje pića, hrane i ostalih proizvoda na EXIT festivalu, i da će biti dostupna na svim uplatnim (top-up) mestima na festivalu i u kampu, samo za posetioce koji borave u kampu.

Na četiri lokacije nalaziće se objekti Foodlanda, na kojima će osim uobičajene hrane i napitaka biti dostupna i specijalna ponuda veganske hrane, kuvana jela, organski sladoled, kao i sveže ceđeni sokovi.

Prema pravilima festivala, dozvoljeno je unošenje fotoaparata i kamera samo uz zvaničnu press akreditaciju, kao i lekova uz originalni izveštaj doktora i u originalnom pakovanju.

Nije dozvoljeno unošenje droga i opijata, noževa i ostalog oružja, ali ni flaša ni konzervi, instrumenata, hrane i pića kupljenih izvan granica festivala, šatora, kućnih ljubimca, velikih kišobrana, pokrivača, štapova za selfije i za GoPro kamere, eksternih baterija, dronova, transparenata sa govorom mržnje ali ni dezodoranasa i parfema.

Posetioci EXIT-a mogu da računaju i na šator Lost& Found koji je postavljen nasuprot glavnom ulazu na festival, na kome posetioci mogu ostaviti bilo šta što pronađu na festivalu, ili se raspitati o predmetima koje su izgubili. Organizatori su upozorili da ne postoji festivalski parking za posetioce, kao i da je najbliži parking na gradskoj strani, pre mosta Duga ili u Petrovaradinu.

Ove godine posetiocima festivala na raspolaganju su lokeri male i srednje veličine, u kojima mogu ostaviti lične stvari, uz obezbeđenu struju.

Na Exitu sve četiri noći će dežurati i ekipe Crvenog krsta, službe Hitne pomoći i vatrogasna služba.

Na Facebook stranici i YouTube kanalu će biti emitovan live stream odabranih EXIT nastupa, a na Instagram i Flickr nalozima biće prikazana selekcija najboljih fotografija.