Suđenje grupi Belivuk-Miljković, nastavljeno ispitivanje Lalića

Suđenje grupi Belivuk-Miljković, nastavljeno ispitivanje Lalića

Pripadnicima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića nastavljano je suđenje za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje. Okrivljeni-saradnik Srđan Lalić je, odgovarajući na pitanja Belivuka, opisao kroz kakvu torturu je prolazio ubijeni Lazar Vukićević. Lalić je, takođe, optužio Belivuka za ubistvo Adisa Spahića u Crnoj Gori.

Srđan Lalić je na suđenju u Specijalnom sudu rekao da je LazarVukićević, kada je doveden u kuću u Ritopeku, bio toliko pretučen da su mu „kosti prstiju videle“.

Vukićević je krvario iz rane na glavi više od dva sata, nakon čega su ga, prema rečima Lalića, pripadnici grupe polivali vodom iz creva pokušavajući da ga povrate.

Pričajući o ubistvu Aleksandra Šarca, Lalić je naveo da misli da je ubijen 17. oktobra, kada je Lalić sa još nekim pripadnicima bio u inostranstvu.

Belivuk je, zatim, od Lalića tražio da rekonstruiše otmicu Nikole Mitića, te ga je ispitivao gde je Mitić prvi put uočen, u kojim kolima i kojom rutom su ga pratili.

Lalić je ispričao da nije video trenutak kada ju pripadnici grupe oteli Mitića i ubacili ga u vozilo, već samo pripadnike kako ulaze u automobil, dodajući da je tada Belivuk javio preko kriptovane aplikacije „Skaj“ da je osoba oteta i da svi idu u „bazu“, kako su pripadnici grupe zvali prostoriju na stadionu FK Partizan.

Pričajući o Veljku Banoviću zvanom Votka, bliskom saradniku Luke Bojića, na pitanje Belivuka zašto je rekao da je Votka nažalost naivan, ako Votka planirao Lalićevo ubistvo, on je rekao „sad žalim za mnogim stavrima“.

Lalić je ponovio da je video fotografije ubijenih LJubomira Lainovića i Joke, dodajući da su Lainoviću pucali u glavu.

Okrivljeni-saradnik je ispričao da je „Rista“, koji je takođe, kako se sumnja, ubijen od strane „kavačkog klana“, ubijen u Istanbulu i da je siguran da je to Rista Mijanović koji je nestao pre dve godine.

Turska policija je pronašla slike mučenja Mijanovića.

Lalić je ispričao i da je optuženi Nebojša Janković planirao da pobegne iz zemlje, ali ga je Belivuk ubedio da to ne uradi.

Kada su nakon objavljivanja rata mafiji od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića, pripadnici ove grupe pobegli u Tursku, tamo ih je sačekao i smestio pripadnik „kavačkog klana“ Radoje Živković sa devojkom iz turske Ajšom.

Pričajući o ubistvima u Crnoj Gori, Belivuk je pitao Lalića kako je mogao da tvrdi da je Belivuka, Marka Miljkovića i Nebojšu Jankovića tamo srdačno dočekao muškarac „Zema“ kada nije tome prisustvovao, na šta mu je Lalić odgovorio da su mu to oni ispričali.

Lalić je rekao da je Belivuk ubio Adisa Spahića u Crnoj Gori, kada je ubijen i Damir Hodžić, a Mile Radulović zvani Kapetan otet.

Belivuk je počeo ispitivanje postavljanjem pitanja Laliću o planiranju ubistva Gorana Veličkovića, a Lalić je tvrdio da je njegova otmica bila detaljno isplanirana.

Ranije je ispričao da je okrivljeni-saradnik Bojan Hrvatin Veličkovića dovezao do njive kukuruza, nakon čega su ga pripadnici oteli i odveli u kuću u Ritopeku gde je kasnije ubijen.

Belivuk je Lalića pitao kako je moguće da industrijska mašina za mlevenje mesa može da melje kosti, ali ne može kosu, na šta je Lalić odgovorio da su kosti elastičnije od kose.

Lalić je ranije ispričao da su prilikom uklanjanja tela morali da skidaju kosu svojih žrtava jer se kosa zaglavi u mašini.