Apel za pomoć: Dvogodišnja devojčica iz Bora još uvek nije pronađena, aktiviran sistem „Pronađi me“

Apel za pomoć: Dvogodišnja devojčica iz Bora još uvek nije pronađena, aktiviran sistem „Pronađi me“

U borbi da pronađu dvogodišnju Danku Ilić, koja je nestala u utorak popodne iz naselja Banjsko Polje u Boru, policija uz pomoć Gorske službe spasavanja i građana sprovodi intenzivnu potragu. Nestanak devojčice prvi put je aktivirao sistem „Pronađi me“, što je izuzetna situacija koja naglašava ozbiljnost trenutne situacije.

Devojčica je poslednji put viđena u utorak oko 13:45 časova, noseći maslinasto zelenu jaknu, ljubičaste pantalone i crne patike. Majka devojčice, Ivana Ilić, apeluje na građane za pomoć, moleći da se jave ako imaju bilo kakvu informaciju o devojčicinom nestanku.

Građanima je naloženo da se povuku kako bi spasilački psi i dronovi mogli nesmetano da pretražuju teren, dok je angažovan i helikopter za pretragu. Potraga će se nastaviti tokom noći, a ukoliko devojčica ne bude pronađena do jutra, policija može ponovo pozvati građane da pomognu u pronalaženju.

Igor Jurić, predsednik Centra za nestalu i zlostavljanu decu, ističe važnost praćenja uputstava policije i apeluje na građane da pruže bilo kakve korisne informacije koje bi mogle pomoći u pronalaženju male Danke. Svaka informacija može biti od ključnog značaja u ovom trenutku.