Sin kolumbijskog predsednika uhapšen u okviru istrage o pranju novca

Sin kolumbijskog predsednika uhapšen u okviru istrage o pranju novca

Kolumbijska policija uhapsila je u subotu predsednikovog sina u okviru visoke istrage o pranju novca u vezi sa sredstvima koja je navodno prikupio tokom prošlogodišnje predsedničke kampanje.

Predsednik Gustavo Petro rekao je da se neće mešati u istragu.

„Kao pojedinac i otac, boli me da vidim toliko samouništenja i da jedan od mojih sinova ide u zatvor“, rekao je Petro u ranojutarnjoj poruci na Ks, platformi društvenih medija ranije poznatoj kao Tviter. „Kao predsednik republike, uveravao sam glavno tužilaštvo da će imati sve garancije da može da postupi po zakonu.

Šokantno hapšenje Nikolasa Petra je veliki udarac za vladu, koja je od prvog dana pogođena konzervativnim napadima, u isto vreme kada se bori da održi dvostranačku podršku Kolumbiji u SAD, dugogodišnjem savezniku.

Kancelarija glavnog tužioca je u saopštenju navela da su Nikolas Petro i njegova bivša supruga privedeni po nalogu suda u Bogoti oko 6 sati ujutru po lokalnom vremenu u subotu. U njemu se navodi da će tužioci, kada budu izvedeni pred sudiju, tražiti njihov privremeni pritvor jer istražuje njih dvojicu zbog pranja novca.