Severna Makedonija oslobađa građane Srbije putarina od 15. juna do 15. avgusta

Severna Makedonija oslobađa građane Srbije putarina od 15. juna do 15. avgusta

Svi srpski građani biće oslobođeni plaćanja putarina u Severnoj Makedoniji od 15. juna do 15. avgusta u znak zahvalnosti, najavio je ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče.

On je to rekao u Beogradu na zajedničkoj konferencijni za novinare sa srpskim ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom, sa kojim je dogovorio strateško partnerstvo sa „Torlakom“ oko nabavke vakcina.

„Vlada Republike Severne Makdonije će doneti odluku da svi srpski građani budu oslobođeni plaćanja putarina od 15. juna do 15. avgusta. To je sezona u kojoj veliki broj srpskih građana tradicionalno putuje i u Severnu Makedoniju i ka Grčkoj“, rekao je Filipče.

Ministar zdravlja Severne Makdonije se zahvalio u ime vlade i makedonskih građana „bratskom srpskom narodu na značajnoj donaciji vakcina, procesu koji je organizovan zahvaljujući ministru Lončaru, premijerki Ani Brnabić i posebno predsedniku Aleksandru Vučiću“.

„Zahvaljujući tim vakcinama mi smo počeli proces imunizacije. Dozvolite da izrazim i zahvalnost što je Srbija širom otvorila vrata da budu vakcinisani i naši građani, zajedno sa srpskim, i time napravila veliki čin prijateljstva posebno u vreme kada nigde u svetu vakcine ne stižu niti potrebnom, niti poželjnom brzinom, a taj proces Srbija je radila fenomenalno“, rekao je Filipče.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus .