Sekretar Vatikana: Zapaženo koliko Vučić doprinosi miru i stabilnosti u regionu

Sekretar Vatikana: Zapaženo koliko Vučić doprinosi miru i stabilnosti u regionu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa sekretarom Vatikana za odnose sa državama nadbiskupom Polom Ričardom Galagerom i ocenio da su odnosi Srbije i Vatikana zasnovani na istinskom međusobnom poštovanju i poverenju, a da je Srbija dugoročno opredeljena da ih unapređuje.

Kako se navodi u saopštenju kabineta predsednika, Vučić je izrazio zahvalnost Vatikanu na značaju koji pridaje odnosima sa Srbijom, kao i na poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije kroz principijelan stav o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Vučić je podsetio na svoju posetu Vatikanu i reči pape Franje koje je tada čuo, a koje su ga uverile u podudarnost stavova po mnogim značajnim regionalnim i međunarodnim pitanjima.

Predsednik Srbije je izneo svoje poglede na situaciju u regionu, a nadbiskup Galager je preneo da je u Vatikanu zapaženo koliko predsednik Vučić svojim izjavama i radom doprinosi miru i stabilnosti u regionu.

On je rekao i da region ostaje prioritet za Vatikan i da su im jasni izazovi sa kojima se suočava.

U razgovoru je bilo reči i o tome šta Srbija može da uradi za Katoličku crkvu, posebno o procesu restitucije njene imovine, navedeno je u saopštenju.