Sarajevo u znak zahvalnosti za vakcine subvencioniše dolazak turista iz Srbije

Sarajevo u znak zahvalnosti za vakcine subvencioniše dolazak turista iz Srbije

Turistička zajednica Kantona Sarajevo pripremila je program subvencionisanja turističko-ugostiteljskih usluga smeštaja putem e-koda „Odmori u Sarajevu“ za turiste iz Srbije, kao znak zahvalnosti za donaciju vakcina protiv koronavirusa. Kao znak zahvalnosti, ali i u cilju povećanja broja dolazaka turista tokom letnje turističke sezone i oporavka turizma, Vlada Kantona Sarajevo i Turistička zajednica KS subvencionisaće turističko-ugostiteljske usluge smeštaja na području KS za turiste iz Srbije.

Subvencija će se sprovoditi putem zaštićenih e-kodova, koji su namenjeni za korišćenje turističko-hotelskog smeštaja za 2.000 turista, srpskih državljana, čiju listu imena dostavlja Vlada Srbije.

Osobe sa dostavljene liste moći će da izvrše rezervaciju smeštaja u Kantonu Sarajevo u jednom od smeštajnih turističko-ugostiteljskih objekata sa liste, a koji će biti izabrani putem javnog poziva objavljenog od Turističke zajednice KS.

Lista odabranih smeštajnih objekata će biti dostupna putem onlajn platforme “Odmori u Sarajevu”.

Onlajn platformi, integrisanoj na web stranici Turističke zajednice Kantona Sarajevo, moći će da pristupe isključivo državljani s dostavljene liste, u cilju odobrenja pristupa za prijavu turističko-hotelskog smeštaja u KS.

Pravo učešća na javnom pozivu koji raspiše Turistička zajednica Kantona Sarajevo predviđeno je za poslovne subjekte koji pružaju ugostiteljske usluge u turističko-ugostiteljskim objektima za smeštaj, u skladu sa propisima kojim se uređuje oblast ugostiteljstva.

Planirano je da e-kodovi budu korišćeni u periodu od 1. jula do 30. decembra ove godine.