Predsednik Skupštine Beograda zakazao sednicu za 18. avgust

Predsednik Skupštine Beograda zakazao sednicu za 18. avgust

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je sednicu gradskog parlamenta za četvrtak, 18. avgust, na čijem je dnevnom redu i predlog izmena odluke o javnom linijskom prevozu putnika u Beogradu, preneo je Beoinfo.

Odbornici će razmatrati i predloge rešenja o davanju saglasnosti na nacrte aneksa ugovora o javno-privatnom partnerstvu u obavljanju gradskog, prigradskog i lokalnog prevoza putnika na teritoriji Beograda.

Na dnevnom redu je Predlog odluke o načinu i postupku dodele stambene podrške ratnim vojnim invalidima i porodicama palih boraca sticanjem svojine na stanu izgrađenog sredstvima donacije Vlade Japana, kao i izmene odluke o utvrđivanju kategorija korisnika koji plaćaju subvencionisanu cenu komunalnih usluga.

Skupština grada će odlučivati i o izmeni rešenja o obrazovanju Gradskog štaba za vanredne situacije, te o davanju saglasnosti na odluku o izmeni i dopuni Statuta Javnog komunalnog preduzeća Gradska čistoća i promeni osnivačkog akta Ustanove socijalne zaštite Prihvatilište za odrasla i stara lica. Pred odbornicima će se naći izveštaj o stanju bezbednosti saobraćaja na teritoriji grada za 2021. godinu, Izveštaj o realizaciji lokalnog plana upravljanja otpadom za prošlu godinu i Izveštaj o radu Gradskog pravobranilaštva, takođe za 2021. godinu.

U skraćenom postupku sednice naći će se predlozi rešenja o razrešenju i imenovanju v.d. direktora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač grad, kao i predlozi rešenja o razrešenju i imenovanju članova upravnih i nadzornih odbora i članova školskih odbora.