Poslanici EU zbog masovnih protesta pokreću odvojene sastanke sa režimom, opozicijom i civilnim društvom

Poslanici EU zbog masovnih protesta pokreću odvojene sastanke sa režimom, opozicijom i civilnim društvom

Predstavnici proevropske opozicije imali su nedavno sastanak sa evroparlamentarcima povodom nove runde međupartijskog dijaloga. Kako saznaje Nova.rs, misija Evropskog parlamenta uskoro bi mogla da proširi svoje delovanje i da, pored rada Skupštine Srbije, razgovara sa predstavnicima vlasti i opozicije o celokupnoj situaciju u zemlji, jer su, kako navode naši izvori, protesti uticali na promenu političkih odnosa u zemlji.

Iako je tim za međupartijski dijalog Evropskog parlamenta do sada imao mandat da razgovara samo o funkcionisanju parlamenta, to bi uskoro moglo da se promeni. Kako je rečeno našem portalu, predstavnici opozicije nedavno su imali pripremni sastanak sa evroposlanicima na kojem su poručili svoji kolegama da nema smisla razgovarati samo o radu parlamenta u ovom trenutku.

„Rečeno im je da su na ulicama održavaju najveći protesti ikada i da nova runda međupartijskog dijalog nema nikakvog smisla u ovom trenutku, iako im je mandatom predviđeno da se bave samo radom parlamenta. Proevropska opozicija želi da razgovara o celokupnoj političkoj situaciji u zemlji, želimo da razgovaramo o nasilju u društvu koje se iz dana u dan povećava, o situaciji u medijima, pritscima koji trpe novinari, medijskoj satanizaciji opozicije, radu REM-a i sl“, naglašava izvor našeg portala.