Potpredsednik NDSS-a: Opozicija da organizuje ulične proteste ako SNS formira vlast u Beogradu uz „preletače“

Potpredsednik NDSS-a: Opozicija da organizuje ulične proteste ako SNS formira vlast u Beogradu uz „preletače“

Predrag Marsenić, potpredsednik Nove Demokratske stranke Srbije (NDSS), izjavio je da bi opozicija trebalo da pozove građane na ulične proteste ukoliko Srpska napredna stranka (SNS) formira vlast u Beogradu uz podršku „preletača“, saopštila je danas NDSS.

Marsenić je, gostujući u emisiji „Utisak nedelje“, istakao da bi najbolje rešenje bilo održavanje ponovljenih izbora u Beogradu, ali pod uslovom da se prethodno reši problem neregularnosti u biračkom spisku.

Kao ključan uslov za izlazak opozicije na ponovljene izbore, Marsenić je naglasio neophodnost potpune korekcije biračkog spiska, kako bi izborni proces bio transparentan i pošten.

Ova izjava dolazi u kontekstu nedavnih političkih događaja u Beogradu, gde su se pojavile spekulacije o mogućem formiranju vlasti od strane SNS-a uz podršku pojedinaca iz drugih političkih stranaka.

Marsenić je izrazio stav da bi opozicija trebalo da bude spremna da organizuje proteste na ulicama ukoliko se ne ispune uslovi za fer i demokratske izbore, što bi, prema njegovom mišljenju, bio odgovor na eventualno formiranje vlasti u Beogradu bez adekvatne podrške građana.