Ponoš: Vučićeva pravdanja na CNN-u nisu uverljiva

Ponoš: Vučićeva pravdanja na CNN-u nisu uverljiva

Predsednik stranke Srbija Centar (SRCE), Zdravko Ponoš, izjavio je da je njegova stranka spremna za „sve modalitete saradnje opozicije“ na predstojećim izborima.

„Stranka SRCE je spremna za sve modalitete saradnje opozicije kako bi se na tim izborima povećala izlaznost i pobedio režim“, izjavio je Ponoš za televiziju Nova S.

Govoreći o nedavnoj skupštini stranke na kojoj je izabrano novo rukovodstvo, Ponoš je rekao da se većina opozicionih poslanika odazvala pozivu da prisustvuje svečanom delu sednice.

Na pitanje o onima koji se nisu odazvali, Ponoš je odgovorio: „Mi smo imali sve koji su važni“.

Ponoš je istakao da opoziciji ne bi trebala koristiti šteta koju vlast nanese interesima zemlje, a da je „ono što se desilo u Banjskoj nanosilo ozbiljnu štetu interesima Srbije“.

On je takođe naveo da je teško poverovati da je Milan Radoičić „politički naredbodavac akcije“ za koju je, kako je dodao, preuzeo punu odgovornost. Ponoš je naglasio da je u interesu zemlje da se sazna puna istina o tome ko je bio iznad Radoičića u lancu komandovanja.

Ponoš je takođe izrazio sumnju u vlasti Srbije i istakao da gubi medijsku bitku u vezi sa slučajem Banjska. „Voleo bih da država Srbija nije umešana u taj slučaj. Ali pravdanja predsednika (Srbije Aleksandra) Vučića u intervjuu za CNN, u razgovoru sa državnim sekretarom SAD Entonijem Blinkenom, nisu bila uverljiva“, zaključio je Ponoš.