Petković o situaciji na KiM: Ovo je poslednji poziv

Petković o situaciji na KiM: Ovo je poslednji poziv

Ovo je poslednji poziv međunarodnoj zajednici, jer narod neće više da trpi zulum Aljbina Kurtija, kazao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Petković je kazao kako su svi juče mogli da gledaju sinhronizovan napad premijera prištinskih institucijaAljbina Kurtijana Srbe i severno i južno od Ibra, prenosi Sputnjik.

„Oni u Prištini ne prezaju ni od čega, oni suupali u Veliku Hočujer vlasnik vinarije Petrović nije platio nekakve porezne akcize. Od pandemije virusa korona, on to vino nije prodavao, držao je u podrumu. Iako je juče pokušao da se dogovori sa njima, nisu hteli da čuju, već su mu konfiskovali 42.000 litara vina. Način na koji su to uradili bio je bezobrazan, bukvalno su 25 vrsta vina pretočili u jednu cisternu“, rekao je Petković gostujući na TV Pink.

Petković je dodaje niko ne može da shvati i razume šta to Kurti radi.

Direktor Kancelarije za KiM istakao je i da jeupad tzv. kosovske policijeudvorište vrtićau Leposaviću čista provokacija.

„Namerno to rade, žele daizazovu incidente, da izazovu novu krizu, da zaplaše narod. Povod za to je navodno bilaneka pljačka, a kasnije se ispostavilo da su je taj automobil došao sa juga, a kada nisu mogli da opljačkaju banku, on se uputio ka jugu Mitrovice. Ideja je bila da se inscenira ceo taj događaj kako bi krenuli sa akcijama koje su se desile tokom večeri“, objašnjava Petković.

Petković je dodao da mnogo toga može da bude promenjeno ako Kurti nastavi da maltretira srpski narod i da je zato rekao da ćemo razmotriti povratak do1.000 pripadnikanaših snaga bezbednosti na prostor KiM, u skladu sa Rezolucijom 1244.

On je rekao kako je pristup Beograda uvek bio da se razgovara, ali je sada to jako upitno zbog Aljbina Kurtija i istakao da prvo neko treba njega da urazumi, jer svakog dana želi rat i izaziva nemire,.

„On ne želi dogovor, želi da sahraniBriselski sporazum“, naglasio je Petković.