Klimatolog: Od četvrtka ponovo šansa za padavine

Klimatolog: Od četvrtka ponovo šansa za padavine

Klimatolog Vladimir Đurđević rekao je za RTS da od četvrtka ili petka počinje ponovo da se pojavljuje šansa za padavinama. Možda će vrhunac sledeće epizode biti u subotu ali ne sa ovako puno padavinma, biće ih manje, ne trebamo očekivati ovakav scenario u narendih pet-šest dana, ukazao je Đurđević.

Sneg koji je počeo da pada juče ujutru najavljuje dolazak prave zime. Iako je do zvaničnog početka zime ostalo nedelju i po dana, veliki sneg je pao i u gradovima. Snega ima na Kopaoniku, Staroj planini, Zlatiboru….

Prof. dr Vladimir Đurđević sa Instituta za meteorologiju rekao je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a da sneg još ponegde provejava i ovo ja kraj ove epizode i u toku dana možemo da očekujemo smirivanje situacije – malo manje će biti padavina u narendih danima.

„Ovo što smo videli, videli smo, bio je vrhunac juče tako da se sada spremimo da odgovorimo na ovo što nam se desilo“, rekao je Đurđević.

Sneg je skoro svuda oslabio, trenutno u severozapadnim delovima. Do kraja nedelje verovatno će biti suvo, od četvrtka ili petka počinje ponovo da se pojavljuje šansa za padavinama možda će vrhunac sledeće epizode biti u subotu ali ne ovako puno padavinma kao ovaj put, biće ih manje, ne trebamo očekivati ovakav scenario u narendih pet-šest dana. „Možda blažu varijantu krajem ove radne nedelje, početkom vikenda“, kaže on.