Otac i sinovi osumnjičeni za ubistvo porodice Đokić u Aleksincu, preti im doživotni zatvor

Otac i sinovi osumnjičeni za ubistvo porodice Đokić u Aleksincu, preti im doživotni zatvor

Više javno tužilaštvo u Nišu pokrenulo je istragu protiv trojice osumnjičenih za brutalna ubistva tročlane porodice Đokić i određen im je pritvor. Istraga je pokrenuta protiv Goran DŽonića (59), kao i S. DŽ. i M. DŽ.

Za S. DŽ. i M. DŽ. beogradski medijitvrdeda su sinoviGorana Džonića.

Protiv njih trojice pokrenuta je istraga zbog krivičnog dela teško ubistvo, za koje je zaprećena kaznadoživotnog zatvora.

Portparol Višeg javnog tužilaštva u Nišu Borislav Rodonjić rekao je za Tanjug da je niškom Višem sudu podnet predlog da se protiv okrivljenih odredipritvordo 30 dana, kako bi se sprečio uticaj na svedoke koje je potrebno ispitati, kao i zbog visine zaprećene kazne za navedeno krivično delo, čije je izvršenje uznemirilo javnost.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu uvažio je taj zahtev i odredio pritvor DŽoniću i njegovim sinovima u trajanju do 30 dana.

Oni su osumnjičeni za ubistvo tročlaneporodice Đokić- bračnog para i njihove ćerke, u selu Moravac kod Aleksinca 26. septembra.

Prema pisanju medija, Džonić je penzionisani vatrogasac, a Đokići su murođaci.

Goran Džonić je prisustvovao sahrani ubijenih.

Džonić je osumnjičen da je Đokiće kobne noći, 26. septembra, presreo na žutom skuteru, namamio ih do atara sela Moravac, gde ih je, kako se sumnja, onubio, a da li je imao pomagača, još nije poznato, naveli su mediji.