Đoković ponovo najbolji teniser sveta

Đoković ponovo najbolji teniser sveta

Novak Đoković ponovo je od ponedeljka 21. marta prvi reket sveta.U ponedeljak je po završetku prvog mastersa sezone u kome je titulu osvojio Tejlor Fric nakon pobede protiv Rafaela Nadala koji je tako nakon 20 pobeda doživeo prvi poraz ove godine objavljena nova ATP lista.

Nakon samo tri nedelje, na prvo mesto se vratio srpski teniser Novak Đoković koji je tako započeo 362. nedelju na čelu ATP liste.

Đoković ima 8.465 bodova, 55 više od Danila Medvedeva. Ukoliko se Medvedev ne plasira u polufinale mastersa u Majamiju, Đoković će zadržati prvo mesto i biće, uz veću razliku nego sada, prvi nosilac u Monte Karlu.

Sjajan niz pobeda i finale u Indijan Velsu doneli su Rafaelu Nadalu treće mesto na listi (7.715) gde je zamenio Aleksandra Zvereva. Peti je ostao Stefanos Cicipas, a mesta su zamenili i Andrej Ruboljov i Mateo Beretini – Rus je sada šesti, a Italijan sedmi reket sveta.

Osvajanje mastersa u Indijan Velsu Tejloru Fricu donelo je napredak od čak 12 pozicija pa je Amerikanac sada osmi igrač sveta, deveti je Kasper Rud, a top deset kompletira Feliks Ože-Alijasim.

Uz brojne promene, poredak od 11. do 20. mesta sada izgleda ovako:

Hubert Hurkač, Janik Siner, Kameron Nori, Denis Šapovalov, Karlos Alkaraz (+4), Dijego Švarcman, Roberto Bautista Agut, Rajli Opelka, Pablo Karenjo Busta, Nikolaz Basilašvili.

Miomir Kecmanović napredovao je za čak 21 poziciju i sada je 40. teniser planete, Filip Krajinović je pao za jedno mesto pa je 41. Dušan Lajović slabije je rangiran za tri mesta i sada je 47, dok je Laslo Đere ostao 52. Nikola Milojević izgubio je dva mesta, te je sada 128. reket sveta.

Marin Čilić ostao je na 24. mestu kao najbolje plasiran teniser iz regiona uz Novaka Đokovića. Damir Džumhur je bolje rangiran za jedno mesto, na 136. poziciji, a Borna Ćorić je napredovao za šest mesta – do 161. pozicije. Blaž Rola je na 182. mestu (-4).

Nik Kirjos napredovao je za neverovatnih 58 mesta – do 74. mesta na listi. Rodžer Federer napredovao je za jedno mesto i sada je 26. igrač sveta.