Obeležen Dan Rusije u Beogradu, Vučić uručio čestitku za Putina

Obeležen Dan Rusije u Beogradu, Vučić uručio čestitku za Putina

Predsednik Aleksandar Vučić na prijemu u Ambasadi Ruske Federacije, povodom obeležavanja Dana Rusije, uručio je ambasadoru Aleksandru Bocan-Harčenku čestitku upućenu ruskom predsedniku Vladimiru Putinu. Srbija je za Rusiju veliki prijatelj i bratska zemlja, najpouzdaniji saveznik u Evropi, a dve zemlje se međusobno pomažu i grade puno poverenje i prijateljstvo, poručio je ambasador Bocan-Harčenko.

U čestitki, koju je Vučić uručio, kaže da će ostati lično posvećen razvoju čvrstog prijateljsta dveju država.

„Viševekovna tradicija bratskih odnosa naših zemalja, isprepletane sudbine naših naroda i vrednosti koje delimo, predstavljaju čvrstu osnovu za dalje jačanje strateškog partnerstva, zasnovanog na međusobnom poštovanju i poverenju. Ostajem lično posvećen razvoju čvrstog prijateljstva i svestrane saradnje Srbije i Rusije“, navodi se u čestitki predsednika Vučića.

U čestitiki dalje piše da „prijateljstvo srpskog i ruskog naroda karakteriše i međusobna solidarnost, što je potvrđeno i tokom pandemije kovida 19, te da „Srbija neće zaboraviti velikodušnost Rusije i nesebičnu pomoć u borbi protiv tog savremenog izazova“.

„Koristim ovu priliku da još jednom izrazim zahvalnost Rusiji i Vama lično za aktivnu podršku državnim i nacionalnim interesima Srbije i njenoj politici mira, u korist stabilnosti regiona,“ zaključuje se u čestitki predsednika Vučića.

Srbija je za Rusiju veliki prijatelj i bratska zemlja, najpouzdaniji saveznik u Evropi, a dve zemlje se međusobno pomažu i grade aposolutno puno poverenje i prijateljstvo zasnovano na saradnji dvojice predsedika Vladimira Putina i Aleksandra Vučića, poručio je ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko.