Finansijski problemi u GSP Beogradu: Dug prema dobavljačima iznosi 6,5 milijardi dinara

Finansijski problemi u GSP Beogradu: Dug prema dobavljačima iznosi 6,5 milijardi dinara

Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i bivši gradski odbornik, izneo je zabrinjavajuće podatke o finansijskoj situaciji u Gradskom saobraćajnom preduzeću (GSP) Beograd. Prema Jovanovićevim rečima, GSP duguje dobavljačima čak 6,5 milijardi dinara, od čega je 1,5 milijardi dinara u zakonskom roku, dok je pet milijardi preko roka.

Navodeći da masovne subvencije iz gradskog budžeta nisu uspele da smanje dugovanja prema dobavljačima, Jovanović ističe da ovo ukazuje na sistemske probleme u GSP-u koje niko ne rešava, a koji dovode do finansijskih teškoća za mnoge privatne firme i kooperante.

Jovanović dodaje da dug prema dobavljačima predstavlja samo jedan od mnogih problema sa kojima se GSP suočava, ističući slabu naplatu karata i besmislene velike javne nabavke kao dodatne izazove.

Prema Jovanovićevom zaključku, čini se da je cilj aktuelne vlasti u Beogradu i doktora Šapića sistemski uništiti gradski prevoznik u korist privatnih prevoznika. Ove tvrdnje stavljaju u fokus ozbiljnost finansijskih problema sa kojima se GSP Beograd suočava i izazovne izglede za budućnost gradskog prevoza u glavnom gradu.