Nemačka kompanija „Hansgroe“ otvorila fabriku u Valjevu

Nemačka kompanija „Hansgroe“ otvorila fabriku u Valjevu

Nemačka kompanija „Hansgroe“ otvorila je u Valjevu fabriku sanitarne opreme, u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića. Nemački proizvođač sanitarija u novi pogon uložio je 85 miliona evra i zaposliće 1.000 ljudi.

Predsednik Aleksandar Vučić je zajedno sa predstavnicima kompanije“ Hansgroe“ presekao vrpcu, čime je fabrika u Valjevu zvanično puštena u rad. Rekao je da je to velika stvar za taj grad i našu zemlju, kao i da će „Hansgroe“ od kraja sledeće godine zaposliti 300 radnika i posle do 1.000.

„Tu su i Bicerba i Hajsens, uradićemo i brzu saobraćajnicu od Lakovca do Valjeva najkasnije do marta, gasovod treba da dođe u Valjevo, dolazi do 15. oktobra, i kada uradimo bolnicu za 90 miliona evra i halu od 15 do 20 miliona evra – to će biti novi grad“, rekao je Vučić.

Podsetio je da treba da se obnovi i preostali deo barske pruge, od Valjeva do Vrbnice na granici sa Crnom Gorom.

Rekao je da je „Hansgroe“ najbolji u svetu u toj branši i da je to jedna od najboljih nemačkih kompanija.

„Sada imaju 50 zaposlenih, vrše obuke, kada odete u Beč u hotel, Berlin i druge evropske gradove, u 80 odsto slučajeva tuševe koje vidite biće napravljeni u Srbiji“, rekao je Vučić.

Dodao je da će do kraja godine nemačka kompanija zaposliti u Valjevu više od 100 ljudi i do 2027. godine imaće 1.000 zaposlenih.

Ovo će da podiže Valjevo, naglasio je Vučić i dodao da je investicija u novu fabriku vredna 85 miliona evra.

Ambasadorka Nemačke Anke Konrad rekla je da je Srbija povoljno poslovno okruženje i da ulaganjem u ekonomiju, kulturu i politiku u Srbiji, Nemačka podržava njen evropski put.

Generalni direktor kompanije „Hansgroe“, Jirgen Kalambah rekao je da će ova fabrika biti važna, jer će se jačati njihova proizvodna mreža u Evropi.

„Naša nova fabrika je nastavak visokog kvaliteta naše kompanije. Na ovoj lokaciji jačamo i evropsku proizvodnu mrežu, jer će ovo biti jedan od njenih glavnih stubova za opsluživanje evropskih kupaca, baš ovde u Valjevu“, rekao je on.

Fabrika je otvorena u Industrijskoj zoni Valjevo.

Proizvodi kompanije „Hansgroe“ se mogu naći u brojnim hotelima sa pet zvezdica i butik hotelima, privatnim vilama i korporativnim predstavništvima širom sveta, između ostalih u najvišoj zgradi na svetu.

„Posle samo 15 meseci izgradnje, spremni smo za proizvodnju prvih slavina u narednim mesecima“, navode iz kompanije. Reč je o projektu za gradnju livnice za izlivanje tela slavina, što je druga faza od ukupno četiri faze projekta za gradnju fabrike u Valjevu.

Treća faza obuhvatiće galvanizaciju, a četvrta proširenje proizvodnog kompleksa za još 30.000 metara kvadratnih.

Proizvodnja slavina nalazi se teritoriji Valjeva u okviru privredne zone, u istočnom delu grada. Ukupna površina parcele je 130.700 metara kvadratnih.

Projektom je planiran kapacitet proizvodnje od četiri miliona tela baterija, i to tri miliona mesinganih tela i oko milion komponenata od cinka (tela ili ručica) godišnje.

Nemačka kompanija „Hansgroe Grup“, sa sedištem u Nemačkoj, osnovana je davne 1901. godine, a danas jedan globalni lider u oblasti, dizajna i inovacija u industriji sanitarne opreme za kuhinje i kupatila.