Stefanović: Vojni rok bi bio isti za sve mlade ljude

Stefanović: Vojni rok bi bio isti za sve mlade ljude

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je da će odluka o redovnom služenju vojnog roka, ukoliko bude doneta, važiti jednako za sve mlade ljude i ocenio da je „lažna briga“ za seljačku i radničku decu koju pokazuju određeni političari bivšeg režima toliko licemerna da ju je teško i komentarisati, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Stefanović je rekao da su pomenuti političari „već demonstrirali koliko im je stalo do te dece i naše zemlje dok su bili na vlasti kada su ostavili bez posla njihove roditelje, rasprodali i pozatvarali fabrike i razorili privredu Srbije“.

On je istakao da će, ukoliko bude doneta, „odluka o odmrzavanju obaveznog služenja vojnog roka“ važiti za sve mlade, „bez obzira na njihovo materijalno stanje ili bilo šta drugo“.

Stefanović je ocenio da „svakodnevno izmišljanje lažnih teza o vojnom roku“ plasiraju ljudi koji su Vojsku Srbije „razmontirali i oslabili tako da je imala jedan i po ispravan avion posle njihovih transformacija“ i koji su, „ne pitajući narod, hteli da je uvedu u NATO“.

On je poručio da će Srbija nastaviti da jača svoju vojsku u interesu narodai naglasio da je vojska „ne samo naša dika i ponos, već i bedem sigurnosti naše otadžbine jer odvraća svakoga makar i od pomisli da bi mogao da je ugrozi“.