Podignute optužnice protiv direktora Puteva Srbije zbog saobraćajne nesreće 2017. u Stublenici

Podignute optužnice protiv direktora Puteva Srbije zbog saobraćajne nesreće 2017. u Stublenici

Više javno tužilaštvo u Valjevu podnelo je optužnicu protiv v.d. direktora „Putevi Srbije“ Zorana Drobnjaka i izvršnog direktora održavanja puteva u tom javnom preduzeću Zorana Stojisavljevića, zbog saobraćajne nesreće u kojoj su 2017. godine poginule dve osobe, a jedna je bila povredjena.

Nesreća se dogodila 12. novembra 2017. godine na neotvorenom delu autoputa, u Stublenici, kada je jedna osoba poginula na licu mesta, dok je druga podlegla povredama u valjevskoj bolnici.

Kako se navodi u optužnici, vozač „mercedesa“ se tom prilikom kretao iz pravca Valjeva ka Beogradu i kod mesta Nepričava skrenuo na trasu autoputa u izgradnji, prošavši pored betonskih prepreka, jer je jedna bila pomerena, zbog čega je omogućavala prolaz desnom stranom asfaltirane saobraćajne trake.

Nakon toga, u mestu Stublenica, vozač je udario u neosvetljenu betonsku barijeru, a nakon toga sleteo sa autoputa u izgradnji.

Tužilaštvo navodi da su nakon sprovedene istrage protiv Drobnjaka, Stojisavljevića i „Putava Srbije“ prikupljeni dokazi koji „potkrepljuju opravdanu sumnju“ da su izvršili krivična dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nesavesno vršenje nadzora nad javnim saobraćajem.

Takođe se navodi da su Stojisavljević i Drobnjak nesavesnim vršenjem dužnosti ostvarili korist za JP „Putevi Srbije“ u iznosu od skoro devet miliona dinara.