Nova usluga MUP na portalu eUprave – „Zamena vozačke dozvole“

Nova usluga MUP na portalu eUprave – „Zamena vozačke dozvole“

Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenulo je novi elektronski servis na portalu eUprave „Zamena vozačke dozvole (dostavljanje na kućnu adresu)“, koji će omogućiti građanima da bez odlaska u policijsku stanicu podnesu zahtev za izdavanje i zamenu vozačke dozvole, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi u saopštenju, elektronskoj usluzi građani mogu pristupiti preko sajta MUP ili direktno na portalu eUprave .

Direktor Kancelarije za informacione tehnologije Mihailo Jovanović objasnio je da ova usluga omogućava građanima da kada dođe vreme za zamenu vozačke dozvole više ne moraju da idu ni na jedan šalter, već da preko portala eUprave mogu da podnesu zahtev za novu vozačku dozvolu, da obave elektronsko plaćanje i da imaju mogućnost da im vozačka dozvola preko Pošte Srbije dođe na kućnu adresu.

„Bezbednost podataka u ovom celom procesu je dignuta na najviši nivo. Građani  pristupaju portalu sa kvalifikovanim elektronskim sertifikatom i u svakom trenutku mogu da vide položaj svoje vozačke dozvole“, objasnio je Jovanović.