MUP: Spasilački tim Srbije ostaje u Turskoj dokle god bude potrebno

MUP: Spasilački tim Srbije ostaje u Turskoj dokle god bude potrebno

Ministarsto unutrašnjih poslova saopštilo je danas da će spasilački tim Srbije ostati u Turskoj dokle god bude potrebno.

Spasioci i dalje tragaju za preživelima u zemljotresu koji je pogodio Tursku i Siriju, ali jedan deo spasilačkih timova najavljuje prekid potrage, jer niske temperature gotovo da ne daju šansu za preživljavanje ispod ruševina, dok su neki već prekinuli operaciju spasavanja.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je danas da će spasilački tim Srbije ostati u Turskoj dokle god bude potrebno.

MUP je naveo da su Tursku već napustile spasilačke ekipe iz Libana, Španije, Slovačke, Mađarske, Jordana, Slovenije, Crne Gore, Hrvatske, Švajcarske, Pakistana, kao i deo italijanskog tima.

Takođe, timovi iz Bosne i Hercegovine i Velike Britanije se pakuju i odlaze tokom dana naveo je MUP. Povlačenje spasilačkog tima je danas najavila i Rusija.

Spasilačka grupa „Beli šlemovi“ objavila je da će uskoro završiti potragu za preživelima ispod ruševina na severozapadu Sirije, a Ujedinjene nacije su upozorile da se bliži kraj spasavanja preživelih i da je sada potrebno obezbediti skloništa i hranu žrtvama zemljotresa.