Mobi banka: Poteškoće u radu informacionog sistema, novac nijednog klijenta nije ugrožen

Mobi banka: Poteškoće u radu informacionog sistema, novac nijednog klijenta nije ugrožen

Mobi banka je saopštila da je usled mesečnih obračuna i obrada, imala poteškoća u radu informacionog sistema. Poteškoće su se odrazile na usporenost rada aplikacija, otežano plaćanje karticama, kao i uplate i isplate na bankomatima, navode iz Mobi banke i poručuju da novac nijednog klijenta nije ni na jedan način ugrožen IT poteškoćama.

„Najiskrenije se izvinjavamo našim korisnicima jer nisu u mogućnosti da raspolažu svojim sredstvima brzo, efikasno i lako kao što su navikli. Očekujemo i verujemo da će se do 14 časova uspostaviti sve funkcionalnosti banke“, poručuju iz Mobi banke.

Uz izvinjenje zbog nastale situacije, Mobi banka moli klijenta da imaju u vidu da banka preduzima sve mere i radnje kako bi im osnovne funkcionalnosti bile dostupne.

„Problem je nastao kada smo zbog povećane aktivnosti klijenata i broja transakcija tokom noći incirali optimizaciju naše core baze. Nažalost, proces se nije okončao u očekivanom vremenu i jutros su se ponovile poteškoće u radu aplikacija i plaćanju platnim karticama. Podizanje sredstva na bankomatima Mobi Banke u dinarima odvija se neometano, dok podizanje evra nije trenutno dostupno“, navode iz Mobi banke.

Dodaje se da je i tokom jučerašnjeg dana, u periodu od 12 časova do 15 časova, došlo do nedostupnosti mobilne i veb aplikacije, a da je od 16 časova uspostavljen je stabilan sistem. Najveći deo zarada proknjižen je u večernjim satima, a transakcije od juče i danas biće realizovane u potpunosti, poručuju iz Mobi banke.

Podsetimo, redakciji N1 javilo se više korisnika Mobi banke koji su nam rekli kako već drugi dan imaju problem sa pristupom novcu na svom računu.