Ministarstvo objavilo spisak, po kojim modelima će raditi škole naredne nedelje

Ministarstvo objavilo spisak, po kojim modelima će raditi škole naredne nedelje

Ministarstvo prosvete saopštilo je po kojim modelima će raditi škole u Srbiji u toku četvrte nedelje rada.

Na osnovu odluke Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola drugi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada ( kombinovana nastava ), od ponedeljka, 20. septembra, primenjivaće se u sedmom i osmom razredu osnovnih škola na teritoriji devet lokalnih samouprava.

To su: Arilje, Bogatić, Valjevo, Lajkovac, Ivanjica, Knjaževac, Koceljeva, Kragujevac i Topola.

Drugi model nastave podrazumeva da se obrazovno-vaspitni proces organizuje kombinovanjem neposredne nastave i nastave na daljinu, a odeljenja su podeljena u grupe.

Drugi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada ( kombinovana nastava ), od ponedeljka, 20. septembra, primenjivaće u srednjim školama na teritoriji 45 lokalnih samouprava.

To su: Beograd, Bor, Petrovac na Mlavi, Zaječar, Kosjerić, Prijepolje, Čajetina, Bojnik, Vlasotince, Leskovac, Vršac, Valjevo, Ub, Bogatić, Vladimirci, Krupanj, Šabac, Gornji Milanovac, Lučani, Čačak, Aleksinac, Niš, Sokobanja, Babušnica, Velika Plana, Smederevo, Smederevska Palanka, Despotovac, Jagodina, Paraćin, Svilajnac, Ćuprija, Vranje, Trgovište, Aleksandrovac, Trstenik, Kraljevo, Novi Pazar, Tutin, Kikinda, Ruma, Prokuplje, Aranđelovac, Kragujevac i Topola.

Treći model nastave- onlajn nastava primenjivaće se u srednjim školama na teritoriji osam lokalnih samouprava: Bajina Bašta, Užice, Lebane, Lajkovac, LJig, Ivanjica, Bela Palanka i Sremska Mitrovica.

Treći model organizacije obrazovno-vaspitnog rada primenjivaće se i dalje u osnovnim i srednjim školama na teritoriji AP Kosovo i Metohija.