Ministar Lončar obišao povređene u Bugarskoj

Ministar Lončar obišao povređene u Bugarskoj

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je posle obilaska povređenih u nesreći u Bugarskoj da nema preminulih. Obišli smo svu decu i odrasle i razgovarali sa njima. Operisano je jedno dete, kao i vozač kome je urađena amputacija noge, rekao je Lončar, prenosi RTS.

Ministar Lončar, koji je sa svojim kolegom iz Bugarske obišao povređene koji se nalaze u bolnici u Staroj Zagori u Bugarskoj, ističe da je razgovarao sa decom i odraslima i da se operisano dete oseća dobro.

„Jedno dete ima povrede glave i biće prebačeno u Sofiju na dalje praćenje, a verovatno i operisano dete će biti, takođe, prebačeno u Sofiju na dalje lečenje“, naglasio je ministar.

Lončar je najavio da će biti organizovan prevoz za decu koja su dobro, kako ne bi kretala rodbina po njih i ne bi pravili dodatne probleme.

Kako je još napomenuo, on će obići i decu koja su u hotelu i zahvalio svima koji su se angažovali u Bugarskoj kako bi deca i odrasli iz Srbije bili adekvatno zbrinuti posle nesreće.

Osmoro dece i četvoro odraslih je povređeno kada je srpski autobus upao u jarak i prevrnuo se na auto-putu za Sofiju u Bugarskoj.

Među povređenima je najviše dece, koja su, kako je potvrdio, uglavnom članovi folklornog ansambla JU-LIRA iz Batajnice.

Deca su se vraćala sa festivala u Nesebaru i sa njima su bili njihovi roditelji.

Uzrok nesreće se još ne zna, ali prema svedočenju jedne putnice, autobus je sleteo s puta u trenutku kada se vozač nagnuo da spusti sedište suvozača, kako bi na njega seo roditelj sa detetom kome je pozlilo.