Danas isplata treće rate pomoći autoprevoznicima

Danas isplata treće rate pomoći autoprevoznicima

Firme, koje imaju licencirane registrovane autobusa, danas dobijaju treću ratu sektorske pomoći u iznosu od 600 evra po autobusu. Prema rečima ministra finansija Siniše Malog, jutros je na račune ovih preduzeća uplaćeno oko 451 milion dinara.

„Sredinom jula nas očekuje isplata pune minimalne zarade za ugostitelje, turističke agencije, licencirane turističke vodiče i pratioce, kao i hotele, odmarališta i rent-a-kar agencije“, najavio je Mali dodajući da će oni dobiti još jednu minimalnu zaradu sredinom avgusta meseca.

Kako je saopštilo ministarstvo, Mali je najavio i da je u avgustu planirana isplata jednokratne novčane pomoći u iznosu od po 90.000 dinara neto, za ukupno 777 članova razvrstanih u osam udruženja kojima proše godine nije isplaćena ova pomoć.

„Ta mera se odnosi na one koja imaju status lica koja samostalno obavljaju drugu delatnost u kulturi, a tu spadaju samostalni stručnjaci u kulturi, samostalni saradnici i samostalni izvođači kulturnih programa“, pojašnjeno je u saopštenju Ministarstva finansija.