Majka i otac nestale Danke (2) odvedeni u policiju: Naselje Banjsko polje pod blokadom policije

Majka i otac nestale Danke (2) odvedeni u policiju: Naselje Banjsko polje pod blokadom policije

Roditelji devojčice Danke Ilić (2), koja je tokom jučerašnjeg dana nestala u naselju Banjsko polje u Boru, daju iskaz u policiji. 

Reč je o standardnoj proceduri u ovakvim slučajevima, a sve kako bi se detaljno istražile sve okolnosti događaja i prikupile relevantne informacije. 

Roditelji će biti ispitani o svim okolnostima nestanka deteta, šta tačno znaju o tome, ali i u kakvim su odnosima supružnici i kakav je bio porodični odnos.

Prema pisanju Informera, otac će nakon iskaza biti podvrgnut i poligrafskom ispitivanju. Porodica Ilić aktivno pomaže policiji kako bi se mala Danka što pre pronašla.

Po nestanku devojčice iz okolina dvorišta porodične kuće, detetova majka alarmirala je komšije i rođake. Prema rečima komšija i policajaca koji učestvuju u potrazi i istrazi, vest o nestanku deteta najdramatičnije je primio otac male Danke, zbog njega je sinoć dolazila i Hitna pomoć s obzirom na to da mu je od stresa pozlilo.

Po prijavi nestanka, nakon što je policija utvrdila da deteta nema pokrenuta je najpre lokalna potraga, a potom je pozvana pomoć i iz drugih gradova. Na teren su ubrzo došli vatrogasci spasioci, pripadnici GSS, Žandarmerija, kao i loklani lovci, koji su se dobrovoljno pridružili potrazi.

Ulazi u naselje Banjsko polje su blokirani, policija proverava svako vozilo, a pristup naselju dozvoljen je samo meštanima koji prvo moraju da prođu proveru od strane policije na punktovima. Prema rečima medijskih ekipa na terenu, u naselju Banjsko polje u predelu potrage od juče su prisutni policija, spasioci, Gorska služba, Žandarmerija i novinarske ekipe, a apelovano je na građane da ne kreću u samostalnu potragu jer to ometa službe da rade svoj posao u najboljem mogućem redu. 

Potragu otežavaju vremenski uslovi koji su veoma loši, duva jak vetar, a i tokom noći je počela i sitna kiša da pada, temperatura se spustila na svega 5 stepeni. Teren je mokar i klizav, a pretražuje se i obližnja šuma u kojoj ima dosta niskog rastinja koje nije toliko jednostavno pretraživati, navode iz Gorske službe. 

Devojčica Danka Ilić nestala je tokom jučerašnjeg dana, a sve se desilo u par trenutaka kada je devojčicina majka otišla da da drugom detetu vode, a nakon što se vratila devojčice u dvorištu više nije bilo. Devojčica na sebi ima maslinasto zelenu jaknicu i ljubičaste pantalone. Kosa joj je vezana u repić i ne ume još da govori, ali se odaziva na svoje ime.