Kon: Od 1. avgusta moguće nove mere

Kon: Od 1. avgusta moguće nove mere

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da se epidemiološka situacija pogoršava i bolnice počinju da se pune pacijentima, kao i da je potrebno pridržavanje mera koje su i dalje na snazi i nastaviti vakcinaciju.

On je za RTS rekao da će 1. avgusta, kada se očekuje sednica Kriznog štaba za borbu protiv korone, situacija biti drugačija i da će verovatno biti donete nove mere.

On je naglasio da su mere protiv korone i dalje na snazi i treba da se poštuju, navodeći da „iskustvo ništa ne znači ako se i dalje ponašamo kao da smo bez iskustva“.

„Ako se ne vakcinišemo imaćemo borbu sa ovim virusom još jako dugo. Nevakcinisanje mladih nastavlja direktno ovu pandemiju“, rekao je Kon.

Kon je istakao i da zabrinjava činjenica da se zemljama sveta u bolnicama nalaze i pacijenti koji su vakcinisani, mada onr uzme činjenica da u Srbiji veliki broj mladih uopšte nije vakcinisan. i imaju lakšu kliničku sliku, sve to dodatno komplikuje situaciju ako se u obzir da u Srbiji veliki broj mladih nijevakcinisan i da su oni glavni prenosioci virusa.