Tamaru Grujić i ekipu „S Tamarom u akciji“ kosovska policija privela u Vučitrnu

Tamaru Grujić i ekipu „S Tamarom u akciji“ kosovska policija privela u Vučitrnu

Pripadnici Kosovske policije priveli su u Vučitrnu novinarku Tamaru Grujić koja realizuje emisiju „S Tamarom u akciji“, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

Petar Petković u saopštenju navodi da Tamaru i članove njenog tima policija već nekoliko sati drži u stanici, iako nisu počinili nikakvo krivično delo već su snimali nekoliko javnih lokacija za potrebe emisije.

„Tamara u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju realizuje projekat obnove nekoliko kuća za socijalno ugrožene Srbe na Kosovu i Metohiji. U sklopu tih aktivnosti danas je želela da u Vučitrnu snimi Most braće Vojinovića i stari grad Kaljaju. Međutim, policija ih je tom prilikom privela“, dodaje se u saopštenju.

Kako se ističe, ovo je nastavak šikaniranja i maltretiranja novinara iz centralne Srbije koje vlasti u Prištini mesecima onemogućavaju da rade svoj posao, braneći im ulaz, a sada su pribegli drastičnijim metodama i privođenju medijskih radnika.

„Očigledno je da u Prištini žele da zataškaju pravu istinu o teškom životu Srba u našoj južnoj pokrajini i da s tim ciljem neće prezati ni od primene ovakvih metoda zastrašivanja“, rekao je Petković.

Direktor Kancelarije za KiM zahtevam da Tamara i njene kolege bez odlaganja budu pušteni na slobodu i da im se omoguću da nesmetano rade svoj plemeniti posao.

„O njihovom bezrazložnom hapšenju obavestili smo i sve relevantne međunarodne predstavnike u pokrajini, a očekujemo i reakciju svim medijskih udruženja. Nedopustivo je da medijski radnici budu mete bilo čije politike i neophodno je da im se omogući da bez smetnje i opstrukcije obavljaju svoj posao“, zaključio je Petković.