Od sutra onlajn ili kombinovana nastava u 40 opština u Srbiji

Od sutra onlajn ili kombinovana nastava u 40 opština u Srbiji

Zbog sve složenije epidemijske situacije Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja donelo je odluku da od sutra učenici u četrdeset gradova i opština u Srbiji nastavu prate preko interneta i po kombinovanom modelu. Pomoćnik ministra prosvete za srednje obrazovanje Miloš Blagojević objasnio je za RTS kako će učenici u tim opštinama pohađati nastavu.

Miloš Blagojević, pomoćnik ministra prosvete za srednje obrazovanje, rekao je za RTS da su škole bile prinuđene da pređu na ovakav model nastave s obzirom na trenutnu epidemijsku situaciju.

„Odeljenja koja imaju više od 16 učenika dele se na dve grupe. Grupa A dolazi na nastavu ponedeljkom, sredom i petkom, a grupa B utorkom i četvrtkom, a sledeće nedelje se smenjuju. To je ritam koji smo uspostavili prošle godine“, kazao je Blagojević.

Dodao je da se taj sistem ispostavio kao dobar i da je bilo manje problema nego u srednjim školama prošle godine, kada su se učenici smenjivali na nedelju dana.

Blagojević je istakao da je u saradnji sa Institutom za javno zdravlje „Batut“ formiran tim za škole i da se, osim broja zaraženih u određenoj lokalnoj samoupravi, prati broj vakcinisanih, a drugi pokazatelji su i broj pozitivnih testova u periodu od 14 dana, povećanje ili smanjenje broja zaraženih i broj pacijenata na bolničkom lečenju.