Đilas osuđuje najavu Ane Brnabić o uključenju Vučića u izbornu kampanju

Đilas osuđuje najavu Ane Brnabić o uključenju Vučića u izbornu kampanju

Predsednica Skupštine i funkcionerka Srpske napredne stranke (SNS), Ana Brnabić, najavila je da će predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, direktno učestvovati u izbornoj kampanji za lokalne izbore nakon 16. maja, iako nije kandidat na izborima niti predsednik stranke, izjavio je predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas.

Đilas je optužio Brnabić da potvrđuje ponovno vođenje funkcionerske kampanje koja uključuje zloupotrebu državnih resursa i medija pod kontrolom režima. Navodi se da je Brnabić javno odbacila zahteve opozicije i istakla da procedura revizije biračkog spiska zahteva nedelje, ako ne i mesece, te da se to ne može završiti pre izbora 2. juna.

Đilas je naglasio da je Brnabić optužila opoziciju za odugovlačenje procesa revizije biračkog spiska i time potvrdila da neće biti izbačeni ljudi koji su nelegalno glasali na prethodnim izborima. Dodao je da je Brnabić ponovo optužila opoziciju za nasilje koje ne postoji, ističući da su njeni sastanci s opozicijom deo pozorišne predstave koja stvara lažnu sliku o dijalogu i smanjenju tenzija u društvu.

Đilas je pozvao sve one koji su doneli odluku da učestvuju na izborima, verujući da će se uslovi promeniti, da razmotre promenu odluke i ne učestvuju na izborima na kojima nema šanse za pobedu.