Dačić: Uvreda za sve majke

Dačić: Uvreda za sve majke

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić osudio je večeras vređanje Angeline Vučić, majke predsednika Srbije Aleksandra Vučića, i ocenio da je “kodeks potreban ne samo za ponašanje poslanika, nego, pre svega, u političkom životu, gde je očigledno sve dozvoljeno”.

„Mislio sam da postoji neko dno, ali smo videli i juče da tog moralnog dna gotovo da nema. Imali smo situaciju da juče za sedamdesetšestogodišnju ženu, majku predsednika Vučića, Angelinu Vučić, koju poznajem nezavisno od Aleksandra Vučića, da neko za takvu ženu koja je bila ugledni novinar, koja je majka, kaže da je prostitutka“, rekao je Dačić, u Skupštini Srbije, i dodao da „nije upotrebio reč koja je navedena, jer to ne priliči Narodnoj skupštini Srbije“.

Dačić je rekao da „oni, koji politički podržavaju to, ćute“.

„Ovde nije reč o iznošenju političkog stava, jer se Angelina Vučić ne bavi politikom. Reč je o prostakluku, bezobrazluku. Svi koji ćute na to u suštini podržavaju takvo ophođenje prema političkim protivnicima. To je uvreda za sve majke“, rekao je Dačić i istakao da je „majka svetinja“.