RTS – Novi konkurs za generalnog direktora

RTS – Novi konkurs za generalnog direktora

Član Upravnog odbora Radio-televizije Srbije (RTS) Vladimir Vuletić kaže da nijedan od kandidata za generalnog direktora nije dobio potrebnu dvotrećinsku podršku za izbor, pa će konkurs biti ponovljen.

Vuletić je za „Njuzmaks adrija“ rekao da će sadašnjem generalnom direktoru Draganu Bujoševiću drugi put biti produženo vd stanje.

On je podsetio da su prošli put bila dvojica kandidata i da nijedan nije bio ni blizu da dobije većinu.

Vuletić je rekao i da mandat preostalih članova UO RTS ističe u aprilu, i da je u toku izbor za nove članove Upravnog odbora.

Na pitanje da li je opozicija dovoljno prisutna na Javnom servisu, Vuletić je rekao da se UO time ne bavi, a kao sociolog smatra da je jasno da u periodu dok je opozicija bila u Skupštini nisu imali ravnopravnu zastupljenost, proporcionalno broju poslanika.

Vuletić je mišljenja da je potrebno možda zakonskim normama regulisati prisustvo političkih aktera u političkim emisijama, nešto slično kao u predizbornim kampanjama.

„Sada je jako teško o tome postići konsenzus, pre svega zato što stranke koje to najviše traže sada nisu u Parlamentu“, rekao je Vuletić.

Na pitanje kome opozicija može da se obrati u RTS-u, Vuletić smatra da je pre svega Skupština Srbije mesto za takav razgovor, a urednici su ti koji odlučuju šta se pojavljuje u programu.