Lekar iz Zaječara vratio medalju Vučiću

Lekar iz Zaječara vratio medalju Vučiću

Zaječarski infektolog Nenad Ristović odlučio je da predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću vrati državno priznanje Zlatnu medalju za zasluge u borbi protiv kovida i poručio mu da je dodeli nekom od dvojice lokalnih čelnika SNS, jer su mu „udarili na porodicu“, objavio je Pokret Pobeda – ZA naš grad, čiji je lider.

Porodica je svetinja. Bez porodice nema Srbije. A sve zbog politikanstva i iz stava da vulgarnim i krajnje bestidnim napadima osramote moju porodicu i mene, i tako steknu političke poene za predstojeće lokalne izbore, koji bi se trebalo održati u aprilu 2021. godine. Strah je veliki, smatraju da su vašim priznanjem oni izgubili sve i da ste mi Vi dali prednost koja je nedostižna, objasnio je Ristović u otvorenom pismu.

Obraćajući se Vučiću i kao predsedniku Srpske napredne stranke, on mu navodi da udarce i napade od članova te partije trpi od 2012. godine, i na to se navikao, ali da ovakva reakcija ne bi bila ni približno ovakvog intenziteta da „dvojac sa kormilarom krimanalaca iz vrha stranke u Zaječaru, jedan osuđen za zloupotrebu službenog položaja, a drugi za nasilje u porodici, nisu prešli svaku granicu i meru“.