Er Srbija prevezla najviše putnika u jednoj godini, od kada posluje pod tim imenom

Er Srbija prevezla najviše putnika u jednoj godini, od kada posluje pod tim imenom

Er Srbija je saopštila da je u petak, 15. septembra 2023. godine, po prvi put u svojoj istoriji, u redovnom i čarter saobraćaju prevezla više od tri miliona putnika u toku jedne godine.

To je, kako se navodi, najbolji rezultat od 2013. godine, od kada srpska nacionalna avio-kompanija posluje pod imenom Er Srbija.

Na taj način, već u septembru je za sedam odsto nadmašen najbolji godišnji rezultat u broju prevezenih putnika zabeležen u do sada rekordnoj pretpandemijskoj 2019. godini, dodaje se u saopštenju.

„Za nešto više od mesec dana, 26. oktobra 2023. godine, obeležićemo 10 godina poslovanja pod imenom Er Srbija. Rezultati koje danas ostvarujemo potvrda su da je strategija koja je osmišljena 2013. godine bila pobednička“, rekao je Jirži Marek, generalni direktor Er Srbije.

Rekao je kako je pandemija nakratko usporila tu kompaniju, ali je nije skrenula sa puta razvoja.

„Godina u kojoj proslavljamo deceniju poslovanja ujedno je i najuspešnija od kada poslujemo kao Er Srbija. Već polovinom septembra prevezli smo tri miliona putnika. Prateći pozitivan trend rasta, sada sa sigurnošću možemo da kažemo da će broj prevezenih putnika do kraja 2023. godine biti značajno veći od ranije najavljenih 3,5 miliona“, poručio je Marek.

Er Srbija leti do više od 80 destinacija širom sveta, a pored matičnog aerodroma „Nikola Tesla“ u Beogradu, putnici imaju priliku da do željenih gradova stignu i sa niškog aerodroma „Konstantin Veliki“, kao i međunarodnog aerodroma „Morava“ kod Kraljeva.