Državljanin Srbije osuđen na 19 godina zatvora zbog ubistva ispred noćnog kluba na Pagu

Državljanin Srbije osuđen na 19 godina zatvora zbog ubistva ispred noćnog kluba na Pagu

Duško Tanasković, državljanin Srbije star 30 godina, suočen je sa 19 godina zatvora nakon što je proglašen krivim za smrtonosno pucanje ispred noćnog kluba na plaži Zrće na Pagu, koje je rezultiralo ubistvom crnogorskog državljanina Gorana Vlaovića. Presudu je izrekao Županijski sud u Zadru, gde se Tanaskoviću sudilo.

Sudski proces se odvijao pred sutkinjom Anom Brkić, koja je zaključila da je Tanasković kriv za sve optužbe koje su mu stavljene na teret. Incident se dogodio 25. avgusta 2022. godine, kada je Tanasković ispalio smrtonosne hice iz pištolja, okončavajući život Vlaovića pred jednim od popularnih noćnih klubova na Pagu.

Tanasković, koji nije bio prisutan tokom izricanja presude, dostavio je sudu pisano obaveštenje izražavajući svoju odluku da ne prisustvuje ovom događaju.

Ovo nije prvi put da je Tanasković bio u centru pažnje pravosudnih organa. U januaru tekuće godine, Tanasković je hitno prebačen iz zatvora u Splitu u Hitnu prijem KBC-a Split nakon što je progutao žilet, stavljajući sebe pod veliki rizik. Nakon tog incidenta, bio je pod strogim merama nadzora zbog opasnosti po njegov život.