Depeche Mode na prvoj turneji bez Fleča

Depeche Mode na prvoj turneji bez Fleča

Depeche Mode su najavili novi album Memento Mori i prateće turneje po Severnoj Americi i Evropi. Nastavak njihovog LP-a iz 2017., Spirit, izlazi na još nenajavljeni datum sledećeg proleća, u izdanju Kolumbije. Severnoamerički koncerti počinju u Sakramentu, Kalifornija, u martu 2023. i obuhvataju nekoliko gradova u Sjedinjenim Državama i Kanadi, a kulminiraju koncertom u Medison Skver Gardenu 14. aprila. Sledi ogromna turneja po areni po Evropi. Pogledajte datume u nastavku.

Memento Mori je prvi album benda od smrti osnivača Endija „Fleča“ Flečera u maju. Martin Gor je o albumu rekao: „Počeli smo da radimo na ovom projektu rano u pandemiji, a njegove teme su direktno inspirisane tim vremenom. Nakon Fletčeve smrti, odlučili smo da nastavimo jer smo sigurni da je to ono što bi on želeo, a to je zaista dalo projektu dodatni nivo značenja.

Dave Gahan je dodao: „Fletču bi se dopao ovaj album. Zaista se radujemo što ćemo ga uskoro podeliti sa vama i jedva čekamo da vam ga predstavimo uživo na emisijama sledeće godine.”