Ivica Dačić: Formiranje nove Vlade Srbije prioritet uprkos pitanju Kosova

Ivica Dačić: Formiranje nove Vlade Srbije prioritet uprkos pitanju Kosova

Ivica Dačić, v.d. predsednika Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova, istakao je da su za Srbiju trenutno prioritetna pitanja poput članstva tzv. Kosova u Savetu Evrope, ali je istovremeno naglasio da postoji rok za izbor nove Vlade.

Prema rečima Dačića, Vlada mora biti formirana pre održavanja izbora u Beogradu, s obzirom na to da je rok za formiranje početak maja, odnosno 90 dana od dana konstituisanja Narodne skupštine.

Što se tiče najavljenog bojkota beogradskih izbora od strane opozicije, Dačić je izjavio za Tanjug da nije siguran da li će se to zaista desiti.

„Već dugo vremena svedočimo raznim takvim eksperimentima i oni se uglavnom nikada nisu uspešno završavali za one koji su u tome učestvovali. Više sam za to da se dobro razmisli o svemu tome i da svi učestvuju na izborima, kako ne bi stvarali nove potencijalno sporne situacije koje neće dozvoliti normalan politički rad u naredne četiri godine“, rekao je Dačić.

On je dodao da se maksimalno zalaže za održavanje redovnih izbora u Srbiji i uspostavljanje takve prakse, ističući to kao demokratsku tradiciju.