Dačić: Snimak na kome se navodno vidi Radoičić je podvala

Dačić: Snimak na kome se navodno vidi Radoičić je podvala

Potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izrazio je svoje zabrinutosti i nesporazume vezane za prisustvo kosovske policije na severu Kosova, izjavljujući da mu nije jasno po kom članu Rezolucije 1244 UN-a ili Briselskog sporazuma je to bilo opravdano.

U gostovanju na Radioteleviziji Srbije (RTS), Dačić je takođe izjavio da je Aljbin Kurti jedini odgovoran za događaje koji su se nedavno odigrali na Kosovu. On je takođe dodao da snimak na kojem navodno može da se vidi Milan Radoičić, objavljen od strane kosovskog ministra unutrašnjih poslova, nije snimljen tokom noći kada se incident dogodio, i tvrdi da je reč o manipulaciji.

Ministar Dačić je naglasio da Srbija ne opravdava nasilne akcije i izrazio žaljenje zbog ubistva kosovskog policajca i gubitka života Srba u ovom incidentu, koji nije u interesu Srbije.

Govoreći o odgovornosti za događaje, Dačić je istakao da se i iz Prištine i od strane opozicije pokušava prebaciti odgovornost na predsednika Aleksandra Vučića. Takođe je naveo da se pokušava povezati Milan Radoičić i Zvonko Veselinović sa tim akcijama, kao i da se sugeriše na moguću stranu upletenost. Ministar je odbacio te tvrdnje i naglasio da Beograd radi na očuvanju mira i prava Srba, te da neće dopustiti dalju eskalaciju konflikta.

Dačić je zaključio izjavom da je bedno da se na ovaj način pokušava predstaviti Srbe kao teroriste i da Srbija ostaje posvećena očuvanju mira i stabilnosti na Kosovu.