Brnabić: Srbija je pouzdan partner Severne Makedonije i kad je najteže

Brnabić: Srbija je pouzdan partner Severne Makedonije i kad je najteže

Predsednica Vlade Ana Brnabić istakla je u Skoplju, da je Srbija pouzdan partner Severne Makedonije i kad je najteže i da je infrastrukturno povezivanje prvi stub regionalne saradnje. Brnabićeva s premijerom Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim učestvuje na samitu „Makedonija 2025“. Za Anu Brnabić je priređen zvaničan doček ispred Vlade Severne Makedonije. Nakon toga je održan sastanak dveju delegacija, koje su predvodili premijeri Srbije i Severne Makedonije Dimitar Kovačevski.

Brnabićeva je zajedno sa Kovačevskim prisustvovala u Skoplju otvaranju samita „Makedonija 2025“, gde učestvuje na premijerskom panelu „Izgradnja prosperitetne budućnosti: Uloga regionalne saradnje“. Na premijerskom panelu Branbić je istakla, da prvi priortet u ovim teškim vremenima treba da budu mir i stabilnost i regionalna saradnja, kao i da jedino saradnjom zemlje Zapadnog Balkana mogu sebi da otvore prostor za dodatni rast i propseritet u ovim teškim vremenima.

„Apsolutno prvi prioritet za nas je regionalna saradnja, održavanje mira i bezbednosti, jer u ovim izazovnim vremenima i krize to je jedini način i jedna od retkih stvari na koje mi u regionu možemo da utičemo, a to je naša saradnja. Ako sačuvamo mir i bezbednost onda otvaramo sebi prostor za dodatni rast i prosperitet“, poručila je premijerka. Istakla je da će Srbija i u ovim kriznim vremenima u svetu i Evropi i dalje biti pouzdan partner Severnoj Makedoniji na koji mogu i najviše da računaju.

„Želim da da poručim građanima Makedonije da će uprkos izazovnim vremenima koje imamo u svetu i Evropi Srbija ostati pouzdan i stabilna partner na koga možete da računate i najviše da računate u najtežim okolnostima“, poručila je Brnabić.