AMSS: Saobraćaj umeren, uslovi dobri

AMSS: Saobraćaj umeren, uslovi dobri

Na putevima u Srbiji saobraćaj je umeren, a uslovi za vožnju su dobri, saopštio je jutros Auto moto savez Srbije.

Usporeniju vožnju treba očekivati jedino na prilazima većim gradovima i to u vreme početka i završetka radnog vremena većine zaposlenih, ili zbog radova putara.

Saobraćaj je usporen i na deonici ukrštanja autoputeva kod Bubanj potoka, jer se saobraćaj u smeru ka Nišu odvija preticajnim trakama oba smera, a ka Beogradu zaustavnom i voznom trakom.

Na Bubanj potoku zatvoren je prolaz podvožnjakom ispod autoputa, pa se vozila upućuju na petlju Tranšped, a putare treba očekivati i izmedju petlji Kolari i Vodanj u smeru ka Nišu.

U toku su radovi i na delu autoputa kod isključenja za Smederevo i Požarevac, ali zatvaranje traka i preusmeravanje ne ometa normalan saobraćaj.

Počeli su radovi i na mostu preko reke Lugomir kod Jagodine, a saobraćaj se odvija dvosmerno, delom autoputa koji vodi ka Nišu.

U toku su radovi i izmedju petlji Niš-Jug i Trupale, a zatvorena je preticajna traka u pravcu Beograda i brzina je prilagodjena radovima.

AMSS je upozorio i na radove na izgradnji nadvožnjaka i pristupnoj saobraćajnici na regionalnom putu Čačak Gojna Gora, na ukrštanju sa autoputem Preljina Požega. Saobraćaj je preusmeren na lokalni put.

Na putničkim terminalima graničnih prelaza vozila se zadržavaju oko 15 minuta, a na teretnim u smeru ka Hrvatskoj i Madjarskoj od 60 do 180 minuta.

AMSS je vozačima preporučio da prilagode brzinu uslovima na aputu, poštuju saobraćajne propise i ograničenja, i na put krenu odmorni.