Zelenski je kritikovao OEBS zbog nedovoljne uključenosti u pokušaje da se Putin zaustavi

Zelenski je kritikovao OEBS zbog nedovoljne uključenosti u pokušaje da se Putin zaustavi

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski kritikovao je Organizaciju za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) zbog nedovoljnog učešća u pokušajima da se Rusija primora da okonča rat protiv Ukrajine.

Kako prenosi „Evropska istina“, njegova izjava je objavljena na zvaničnom Telegram kanalu.

Zelenski je napomenuo da rat traje već 9 meseci i da za to vreme različite međunarodne platforme pokušavaju da pronađu rešenja da zaustave Rusiju, da je izoluju što je više moguće i reše globalne probleme nastale ratom.

„Zašto među ovim sajtovima još uvek nema OEBS-a? Zašto je, konkretno, teroristička država, i nakon 9 meseci svojih neprekidnih zločina, i dalje jedan od članova Vaše Parlamentarne skupštine? Da se ​​konačno zaustavi lista meseci rata i Počnite da brojite godine mira, potrebno je iskoristiti sve nacionalne i međunarodne mogućnosti da izvršite pritisak na terorističku državu. Budite lideri u tome – i vi ćete biti vođe pokreta ka miru“, rekao je Vladimir Zelenski.

Podsetimo, Poljska, koja predsedava OEBS-om, odbila je vize ruskoj delegaciji, koja je trebalo da ode u Varšavu na jesenje zasedanje Parlamentarne skupštine OEBS-a 24-26. novembra.