SAD će objaviti transfer paketa vojne pomoći od 675 miliona dolara Ukrajini

SAD će objaviti transfer paketa vojne pomoći od 675 miliona dolara Ukrajini

Pentagon će u četvrtak objaviti isporuku nove serije naoružanja Ukrajini u vrednosti od 675 miliona dolara, objavio je Vašington post pozivajući se na predstavnika američke vlade, piše „Evropska istina“.

Pomoć će uključivati dodatnu municiju za HIMARS. Zvaničnik, koji je želeo da ostane anoniman, rekao je da će granate za visoko mobilni artiljerijski raketni sistem biti praćene vozilima i drugom opremom za vojsku.

Kako je saopšteno, sastanak grupe koju su stvorile zapadne zemlje u takozvanom formatu „Ramštajn“ održaće se 8. septembra u Nemačkoj u američkoj vazduhoplovnoj bazi Ramštajn.

Prema pisanju medija, Pentagon priprema detaljnu analizu i razvija plan podrške ukrajinskoj vojsci na srednji i dugi rok, uključujući i nakon završetka rata sa Rusijom.

Američka procena i početni planovi mogli bi da se razgovaraju tokom sastanka sa savezničkim kolegama u Nemačkoj u četvrtak.

Analiza će uključiti početno razmatranje potreba Ukrajine za unapređenim vazduhoplovnim snagama i helikopterima za podršku visoko mobilnim kopnenim snagama, rekli su zvaničnici.