Preko 100 ruskih vojnika, dve lansirne jedinice S-400 eliminisano na jugu Ukrajine

Preko 100 ruskih vojnika, dve lansirne jedinice S-400 eliminisano na jugu Ukrajine

Ukrajinski branioci su tokom proteklog dana eliminisali 108 ruskih osvajača, uništili značajan broj vojne opreme i dva skladišta municije na jugu Ukrajine, objavila Operativna komanda Jug na Fejsbuku, javlja dopisnik Ukrinforma.

„Situacija u našoj operativnoj zoni je prilično dinamična, ali je kontrolišu Odbrambene snage. Nije bilo značajnijih promena u sastavu i rasporedu neprijateljskih trupa. Neprijatelj usmerava napore na držanje zauzetih granica i udaljena dejstva, poput artiljerijskih i minobacačkih udara, vazdušnih i raketnih udara na naše položaje i mirna naselja“, navodi se u izveštaju.

Dana 7. septembra 2022. godine, ruska avijacija je šest puta napala ukrajinske položaje.

Ruski osvajači su teškom artiljerijom granatirali teritorijalnu zajednicu Marhanec, pogodivši područje industrijskog preduzeća. Nije bilo izveštaja o žrtvama među civilima.

Ukrajinske vazduhoplovne snage izvele su 13 udara na neprijateljske logističke i kontrolne objekte.

Ukrajinske raketne i artiljerijske jedinice izvršile su više od 370 vatrenih misija. Neprijateljski gubici obuhvataju 108 vojnika, pet tenkova, tri višecevna raketna sistema (MLRS), 15 oklopnih vozila, 10 haubica i topova teške artiljerije, minobacač 120 mm, dve lansirne jedinice S-400, radar za navođenje S-300 i dva skladišta municije u Nikolajevskom okrugu.

Ruska pomorska grupa u Crnom moru sastoji se od preko desetina brodova i čamaca. Dva neprijateljska nosača raketa, opremljena sa 16 krstarećih raketa, ostaju spremna za borbu.

Fotografija: 93. odvojena mehanizovana brigada Holodnog Jara

mk