Dva britanska dobrovoljca ubijena u istočnoj Ukrajini

Dva britanska dobrovoljca ubijena u istočnoj Ukrajini

LONDON – Dvojica britanskih dobrovoljaca koji su prijavljeni kao nestali u istočnoj Ukrajini su ubijena, navodi se u porodičnom saopštenju objavljenom u utorak, preneo je AP.

Endrju Begšo (48) i Kristofer Peri (28) nestali su ranije ovog meseca dok su se kretali ka gradu Soledar, u istočnoj oblasti Donjecka, gde su se vodile teške borbe.

Perijeva porodica potvrdila je u saopštenju objavljenom preko britanskog ministarstva spoljnih poslova da su oba muškarca ubijena.

„Sa velikom tugom moramo da objavimo da je naš voljeni Krisi ubijen zajedno sa svojim kolegom Endrjuom Begšoom dok je pokušavao da izvrši humanitarnu evakuaciju iz Soledara, u istočnoj Ukrajini“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je Peri „privukao Ukrajinu u martu u njenom najmračnijem času na početku ruske invazije i pomogao onima kojima je najpotrebnije, spasivši preko 400 života plus mnogo napuštenih životinja“.

Ukrajinska policija saopštila je 9. januara da je izgubila kontakt sa Bagšoom i Perijem nakon što su krenuli ka Soledaru.

Bagshav, stanovnik Novog Zelanda, bio je u Ukrajini kako bi pomogao u isporuci humanitarne pomoći, javljaju novozelandski mediji.